Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски и бившият

...
Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски и бившият
Коментари Харесай

СГП: Да ходиш в клуб не е престъпление

Председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски и някогашният основен прокурор Иван Гешев не са разпитвани като очевидци по отношение на следствието на Мартин Божанов - Нотариуса, което е извършено като инспекция в СГП за оказване на напън върху магистрати.

Това стана ясно на брифинг на прокуратурата. Такъв разпит обаче следва, удостовери градският прокурор Илиана Кирилова.

В много комплициран роман с недомлъвки Кирилова съобщи, че се е срещнала от медиите за няколко неща - както преди време за заканите по отношение на арбитър Владислава Цариградска и арбитър Цветко Лазаров, по този начин и за който е стопанисвал Мартин Божанов. Кирилова изиска повече информация от Антикорупционния фонд, който направи случая обществен както преди няколко години, както и за този клуб за магистрати преди два дни.

Има свидетелски показания, че в частния клуб на са ходили съдии и прокурори, само че това не значи, че са направили закононарушение или че са вземали подкупи, разяснява от своя страна представителят на Софийската градска прокуратура Христо Кръстев. От думите му стана ясно, че има съответни имена, които се загатват и са обект на следствие. И някогашната брачна половинка на Божанов загатва клуба. Кръстев уточни, че не работят по визитите, а с цел да се внесе обвиняване за подкупи и търговия с въздействие трябват директни доказателства или вериги от косвени.

Илиана Кирилова увери, че в СГП се е работило извънредно съзнателно по случаите, свързани с името Мартин Божанов и изрече неодобрение от " ехидни " забележки в медиите.

Според Кирилова клубът е затворен доста от дълго време и до този миг не са работили по въпроса. И макар че съобщи, че се работи по делото за контактите на Божанов със съдии и прокурори, се опита да отклони въпроса към " доста случаи на потърпевши хора от имотни измами ".
 Нотариуса – действително въздействие или просто лъжец?
Нотариуса – действително въздействие или просто лъжец?

Мартин Божанов имал доста пипала в правосъдната система

Имаше несъгласие обаче сред думите на Кирилова и прессъобщението, което малко преди този момент бе публикувано от и.д. основен прокурор Борислав Сарафов, в което се твърди, че е завършила с отвод да се образува произвеждане , като продължава друга такава, която е отделена от главната и по която периодите текат.

В самата СГП инспекцията стартира след получен отчет на ГДБОП декември 2022 година, съобщи Кирилова, макар че самата тя в деня на убийството на Божанов уточни, че в прокуратурата единствената информация на жертвата е по

Също по този начин се оказа, че информация за клуба на Божанов е имало още в отчета, макар че нещата в него били най-вече от 2017 година

Лично Илияна Кирилова също е била озадачена, че следствие не е извършено по информацията, за която свидетелства арбитър Владислава Цариградска и това не се е случило до този миг.

Съдия Цариградска и арбитър Лазаров били разпитани в качеството си на очевидци. Племенницата, която е предала опасността на Цариградска, също е разпитана, само че тя не е удостоверила информацията. Също по този начин на брифинга бе подложен въпроса за какво Плевенската прокуратурата е показала безучастие, в случай че арбитър Цариградска свидетелства, че по време на опасността е говорила със собствен сътрудник от Плевен и му е споделила информацията.
 Убитият „ нотариус “ в София заплашвал магистрати
Убитият „ нотариус “ в София заплашвал магистрати

АКФ наблюдават покушението обратно във времето и нагоре в йерархията

Предстоят обаче още няколко дейности от страна на прокуратурата за на Нотариуса, които от страна на държавното обвиняване не пожелаха да споделят пред медиите.

По делото са разпитани доста хора, уточни Кирилова. Работата по следствието продължава. Предстои и определяне на въпросния клуб, в който Нотариуса е събирал магистратите.

Кирилова добави, че досъдебното произвеждане по случая за гибелта на Нотариуса ще се удължи. Тя не знае да има разработка на Нотариуса в ГДБОП.

Илиана Кирилова уточни още, че не е известно за връзки сред Петър Петров - Петьо Еврото и Мартин Божанов - Нотариуса.

на служба " младши проверяващ служители на реда ".

Всички преписки и каузи, които са били в СРС, ще дойдат в Софийски градски съд за осъществяване на длъжностен надзор. Все още не може да се твърди дали Божанов е имал въздействие и в Софийска районна прокуратура, до момента в който не се ревизира, посочи Христо Кръстев.
 За Нотариуса в прокуратурата - 24 преписки и 1 по следствието на АКФ
За Нотариуса в прокуратурата - 24 преписки и 1 по следствието на АКФ

По тях Божанов е бил обвинен, жалбоподател, очевидец или друго
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР