Председателят на Окръжния съд в Ямбол Васил Петков е предложен

...
Председателят на Окръжния съд в Ямбол Васил Петков е предложен
Коментари Харесай

Номинираха председателя на окръжния съд в Ямбол за член на следващия ВСС

Председателят на Окръжния съд в Ямбол Васил Петков е препоръчан за член на идващия Висш правосъден съвет. Номинацията му е издигната и подкрепена от всички съдии от окръжния и административния съд в Ямбол, както и от районните съдилища в Ямбол, Елхово и Тополовград.

По-ефективна правораздавателната активност, промени в разпоредбите за кариерно израстване, както и образуването на бюджетите в правосъдната системата, са проблемите, върху които ще работи Петков, в случай че бъде определен в идващия Висш съдебен съвет. Според него основен миг е методът на провеждането на състезания. 

В момента състезанията са в колапс. От 6 години до в този момент е приключен единствено един единствен конкурс. Така че няма назначение на съдии по естествения начин- посредством състезания. 

Командироването на съдии се отразява извънредно отрицателно в Районните съдилища, акцентира Петков. 

Там откъдето се, да го нарека, източват фрагменти, въпреки и краткотрайно за по- високите равнища. И сега районните съдилища изпитват доста мощен недостиг на съдии.  

До момента за шестте места в съдийската гилдия на Висш съдебен съвет са препоръчани 8 претенденти. Крайният период за издигане на номинациите изтича през днешния ден. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР