Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев беше специален гост на

...
Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев беше специален гост на
Коментари Харесай

Иво Пазарджиев беше специален гост на дебати на немски език в Дойче шуле

Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев беше специфичен посетител на обичайните за Дойче шуле диспути на немски език

Проектът за интернационалните юношески диспути на немски език се провежда от Гьоте-Институт, Централната работа за образование в чужбина към Външното министерство на Германия, няколко фондации и се организира в 14 европейски страни от Централна и Източна Европа. Дебатите се провеждат на учебен, районен, народен кръг и приключват с интернационален край. Целта на плана е да подтикне младежите в Европа, учещи немски език на равнище В2/С1, към сериозно отношение по значими и настоящи тематики за учебното заведение и обществото, да усъвършенства техните умения за обосновка и за свободно изложение, да подкрепи построяването на мислещи и толерантни младежи.

Иво Пазарджиев се обърна към учениците от СУПНЕ „ Фридрих Шилер “ с думите, че самият той е ученик на това учебно заведение и е уверен в знанията и опциите, които всеки може да придобие точно тук. А дебатите са единствено още един метод за рационализиране.

„ Пожелавам ви да останете в Русе, да се развивате в България и тъкмо вие да бъдете идващите, заемащи публичните позиции в града. Винаги съм казвал, че започвайки работа в общинска администрация или в Общинския съвет, човек би трябвало да знае и може, а не занапред да се учи. Работете върху себе си и не забравяйте от кое място е почнало всичко “.

Учениците Денислав Димитров, Алекса Ангелова, Павлина Димитрова, Мартин Алатов от 11 клас и Лъчезар Борисов, Ренета Маринова, Вихра Македонска, Николай Нешев от 10 клас показаха два дебата по тематиката: „ Трябва ли да бъдат отстранени оценките в учебно заведение? “. Пред журито в състав Петя Великова, Нели Праматарова и Арзу Мехмед – ученичка от 12 клас, дебатьорите показаха своите гледни точки по тематиката, показаха дейна гражданска позиция, предпазена с причини. Координатор и треньор на дебатите по немски е Сияна Мандажиева, ст. преподавател по философия.

Сред присъстващите беше и Петя Лазарова – старши специалист по публични науки, гражданско обучение и вяра.

Водещи на дебатите бяха Александра Калинова и Даниела Пенева от 10 клас, а секундант беше Ивет Павлова също десетокласничка. В края на надпреварата бяха излъчени тримата финалисти – Алекса Ангелова, Денислав Димитров и Мартин Алатов, които ще вземат участие на районния кръг от надпреварата в гр. Ловеч. Те получиха грамоти за присъединяване и награди, връчени от шефа на учебното заведение Искра Иванова.

В края на дебатите ръководителят на Общинския съвет Иво Пазарджиев предложения всички искащи да се допрян до работата на общинските съветници на посещаване в администрацията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР