Председателят на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев откри 25-тото издание на

...
Председателят на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев откри 25-тото издание на
Коментари Харесай

Председателят на Общински съвет-Разград откри 25-тото издание на турнира по борба „Лютфи Ахмедов”

Председателят на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев откри 25-тото издание на шампионата по битка за момчета „ Лютфи Ахмедов ”, който се организира през днешния ден в спортна зала „ Лудогорец ” в Разград.

Турнирът се провежда от СКБ ”Лютфи Ахмедов ”-Разград, като и Община Разград оказва поддръжка в организацията.

И тази година шампионатът е с интернационално присъединяване. В него с изключение на състезатели от цялата страна вземат участие и техни връстници от: Измаил, Украйна; Тараклия, Молдова и от Бурса, Турция. Общо участниците са над 100, а с изключение на момчетата на тепиха, само че в демонстрационни битки без победител, излязоха и три деветгодишни девойки – правнучката на Лютфи Ахмедов Еля Шен, която се състезава за Бурса и две девойки от разградския клуб „ Лютфи Ахмедов ” Магдалена Стойчева и Февзие Ниязи.

Главен арбитър на шампионата е Дениз Хамид, измежду формалните посетители с изключение на Председателя на локалния парламент, са и синът на Лютфи Ахмедов – Шукри Ахмедов, олимпийският първенец Хасан Исаев и други спортни деятели от Лудогорието и прилежащи райони.

В приветствието си към участниците Председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев напомни, че задачата на сходни надпревари е да се утвърждава у младото потомство дух на борбеност, на слагане на цели за реализиране и на великодушие. „ Спортът да е това поле, на което да се състезават народите, не войната, а спортът ” –  разгласи още една от задачите на сходни надпревари господин Ненчев. Той пожела положително показване на дребните спортисти, а на спортните деятели – да не престават да работят неуморно за развиването на огромните обичаи на битката в страната.

Г-н Ненчев имаше достойнството и да връчи плакет от името на управлението на СКБ ”Лютфи Ахмедов ” на олимпийския първенец Хасан Исаев във връзка идния му след месец 70-годишен празник.

На формалното разкриване грамоти и парични средства за реализирани триумфи през тази спортна година получиха две състезателки от СКБ ”Лютфи Ахмедов ”  – Фатме Шабан и Мелиса Ярадан. Връчи им ги изпълнителният шеф на клуба Ремзи Реджеб Осман, на който всички в залата пожелаха триумф и седма шампионска купа на Световното състезание по битка за ветерани, което ще се организира идната седмица в Пловдив.

Схватките в зала „ Лудогорец ” не престават, чака се награждаването да е в следобедните часове.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР