Председателят на Обединената гражданска партия (ОГП) Николай Козлов беше задържан

...
Председателят на Обединената гражданска партия (ОГП) Николай Козлов беше задържан
Коментари Харесай

Арест за опозиционен лидер в Беларус

Председателят на Обединената гражданска партия (ОГП) Николай Козлов беше арестуван от полицейски чиновници и отведен в центъра за изолираност на извършители (CIP) в Минск, оповестява ТАСС, базирайки се на уеб страницата на опозиционната партия, съобщи БГНЕС.
" Николай Козлов към този момент е на ул. " Акрестин ". Съпартийците му бяха осведомени в Централното районно ръководство на вътрешните работи ", се споделя в известието.
 Още двама полски дипломати бяха експулсирани от Беларус Още двама полски дипломати бяха експулсирани от Беларус
Беларус, който по-рано тази седмица изгони един полски посланик, през днешния ден експулсира още двама, откакто Полша изгони белоруски посланик в...
Лидерът на партията спря да поддържа връзка в понеделник вечерта, съобщи Телеграм канала на Координационния съвет на белоруската съпротива, публикувайки негово известие. " Тръгвам. Ако не съм там след 15 минути, тогава съм арестуван ", написал Козлов на другар, при който отивал на посетители.
По-рано против водача на Обединената гражданска партия Николай Козлов беше формирано наказателно дело по член 407 от Наказателния кодекс на Беларус за съзнателно откриване на данни от следствие, авансово следствие или закрито правосъдно съвещание. Козлов три пъти отхвърля да подпише съглашение за неразкриване след разпити в Следствения комитет, употребявайки законното си право и се базира на член 27 от Конституцията на Беларус („ Никой не би трябвало да бъде принуждаван да дава показания и пояснения против себе си, членовете на фамилията си, близки родственици " ). За отхвърли да подпише документ за неразгласяване на 18 февруари Николай получи административно наказване от 15 дни.
В случая със основаването на Координационния съвет на белоруската съпротива, Козлов е очевидец като член на съвета. В сходство с член 407 от Наказателния кодекс на Беларус Козлов е изправен пред санкция или арест.
Създаването на Координационния съвет е инициирано на 14 август от някогашната кандидатка за президент Светлана Тихановская. Тя не призна резултатите от гласуването, оповестени от ЦИК, съгласно които актуалният глава на страната Александър Лукашенко завоюва президентските избори с 80,10% от гласовете, а тя зае второ място, като завоюва 10,12%. Централата на обединената съпротива заяви, че задачата на Конституционния съд ще бъде да обезпечи предаването на властта. По-късно съветът избра президиум от седем члена.
 Арестуваният брачен партньор на Тихановска може да получи 15 година затвор Арестуваният брачен партньор на Тихановска може да получи 15 година затвор
Намиращият се в ареста брачен партньор на Светлана Тихановска -  Сергей, може да бъде наказан на 15 години затвор. Това написа в обвинителния...
През август Главната прокуратура на Беларус образува наказателно дело за основаването на Координационен съвет. Тогава ставаше дума за обществени апели за завладяване на държавната власт или за комисията, благодарение на медиите или Интернет, дейности, ориентирани към причиняване на щета на националната сигурност. На 21 декември Главната прокуратура в допълнение образува наказателни каузи против членове на президиума на съвета по част 1 на член 361-, за основаване на екстремистка групировка и по част 1 на член 357 за интрига за завладяване на държавната власт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР