Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители участваха

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители участваха
Коментари Харесай

Цвета Караянчева на 106-атата годишнина от освобождението на Петрич: Връщаме се към паметта на героите с чувство на трепет и преклонение 

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители участваха в тържественото отбелязване на 106-ата годишнина от освобождението на Петрич. Те се включиха в празничното шествие от община Петрич до централния градски площад, оповестиха от пресслужбата на Народно събрание.

Цвета Караянчева одобри рапорта на командващия тържествената инспекция.

Тази вечер ни събира 106-та годишнина от Освобождението на Петрич – ден, в който скланяме глави пред подвига на героите, принесли в жертва пред олтара на Отечеството живота и въжделенията си за независимост, тъждество и приятелство, съобщи ръководителят на Народното събрание в словото си пред жителите и гостите на Петрич.

Идеалът за обединяване на българските земи ражда чудеса от подвиг и мъжество, означи Цвета Караянчева. Тя добави, че стотици хиляди мъже излизат да водят война за своите братя и да погинат под бойните флагове, падат край телените мрежи, щурмуват турските редути, катерят планинските урви и се борят със снежни виелици в името на Отечеството.

Тук, в сърцето на Пиринска Македония, можем да кажем, че свещената Балканска война е война за национално самоопределяне, война за правото да сме свободни, със предпазени граници и несъмнено бъдеще, добави още ръководителят на Народното събрание.

Цвета Караянчева означи, че на този ден се връщаме към паметта на героите с възприятие на боязън и поклонение. Длъжни сме да почитаме и помним бойците и офицерите, опълченците от Македония и Одринско, които ни гледат от остарели фотоси и монументи, от имена на улици и фасади на здания и будят съвестта ни, добави още ръководителят на Народното събрание.

Преди това Цвета Караянчева посети комплекс „Ванга“, археологическите разкопки на „Хераклея Синтика“ и къщата-музей „Ванга“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР