Председателят на Народното събрание Росен Желязков и водената от него

...
Председателят на Народното събрание Росен Желязков и водената от него
Коментари Харесай

Росен Желязков и водената от него парламентарна делегация се преклониха пред паметта на войниците, загинали за свободата и независимостта на Украйна

Председателят на Народното събрание Росен Желязков и водената от него парламентарна делегация уважиха паметта на бойците, починали за свободата и независимостта на Украйна. Българските парламентаристи сервираха цветя пред мемориална стена в столицата Киев, заяви пресцентърът на Народното събрание.

Българска делегация, водена от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, е на посещаване в Украйна по покана на ръководителя на Върховната рада Руслан Стефанчук. В състава й са ръководителят на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО Даниел Митов, ръководителят на българската делегация в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и съдействие в Европа Станислав Анастасов и ръководителят на Групата за другарство с Украйна Ивайло Мирчев.

Почти две години след началото на съветската експанзия в Украйна представителите на българския парламент имаха опция да видят последствията от ракетните удари, покосили столицата Киев. Трудно е да си представим, че тези руини са били комфортен и сигурен дом за доста украински фамилии, че наоколо до тях е имало детски площадки и животът е протичал с естествен темп, разяснява ръководителят на Народното събрание Росен Желязков. Ние разбираме болката на Украйна, ще продължим да поддържаме страната и всички нейни жители в устрема им да изградят свободна, сигурна, самостоятелна и просперираща страна, добави той.

Посещението на българската парламентарна делегация стартира със среща с ръководителя на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук. По-късно ръководителят на Народното събрание Росен Желязков направи изявление пред депутатите от украинския парламент, които посрещнаха българските си сътрудници с овации.

България ще продължи да поддържа европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна и ще спомага за възобновяване на страната след неоправданата съветска експанзия, обявиха в Киев българските парламентаристи.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР