Председателят на Народното събрание Росен Желязков и водената от него

...
Председателят на Народното събрание Росен Желязков и водената от него
Коментари Харесай

Росен Желязков поднесе венец пред паметника на героите в Ханой

Председателят на Народното събрание Росен Желязков и водената от него делегация посетиха гранитния пантеон на президента Хо Ши Мин в Ханой. Те разгледаха мемориалния комплекс и поставиха венец в символ на респект към личността му, посветила живота си на битката за национално избавление на виетнамския народ.

В мемориалния комплекс Росен Желязков бе поканен от домакините да нахрани с пуканки обичаните риби на чичо Хо в езерото до дома му.



След това ръководителят на Народно събрание и съпътстващите го депутати разгледаха колите, употребени от Хо Ши Мин. Единият от тях е подарен на президента на Виетнам през 1954 година от компартията на Съюз на съветските социалистически републики. Джипът е създаден в ЗИС, а серията е лимитирана и предопределена за държавни ръководители. Другият автомобил е " Победа ", подарен от държавното управление на Съюз на съветските социалистически републики през 1955 година и Хо Ши Мин го е употребил до август 1969 година





Българска парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, е на публично посещаване в Социалистическа република Виетнам от 6 до 9  януари. Визитата е по покана на ръководителя на Националното заседание на Социалистическа република Виетнам Въонг Дин Хуе.

По-рано парламентарната делегация, водена от ръководителя на българския парламент, взе участие в формалната гала по полагане на венец пред паметника на героите и мъчениците във виетнамската столица Ханой.

Предвижда в първия ден от визитата си във Виетнам делегацията да беседва със секретаря на комитета на Виетнамската комунистическа партия в провинция Нин Бин и член на Централния комитет на партията Доан Мин Хуан.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР