Председателят на Народното събрание Росен Желязков и водената от него

...
Председателят на Народното събрание Росен Желязков и водената от него
Коментари Харесай

Председателят на НС Росен Желязков посети мисията за наблюдение на Европейския съюз в Грузия

Председателят на Народното събрание Росен Желязков и водената от него парламентарна делегация посетиха задачата за наблюдаване на Европейския съюз в Грузия. Те бяха посрещнати от заместник-ръководителя на Мисията за наблюдаване на Европейския съюз (EUMM) в Грузия Тигор Козма при визитата си на Граничен контролно-пропусквателен пункт Одзиси.

 

Българската делегация отиде до административната граница с Южна Осетия, с цел да ревизира по какъв начин протича наблюдателната задача на Европейски Съюз в Грузия, да се запознае със обстановката със сигурността на границата и да се срещне с българските представители там.

 

Председателят на българския парламент Росен Желязков удостовери значимата роля и приноса на цивилната задача за наблюдаване на Европейски Съюз за поощряване на стабилността и сигурността в Грузия и по-широкия район. Той благодари на членовете на задачата от България за тяхната всеотдайна и професионална работа и акцентира какъв брой значима и виновна е ежедневната им активност за улеснение на разговора и понижаване на напрежението измежду засегнатото от спора локално население от двете страни на границата. 

 

Българската делегация е на публично посещаване в Грузия по покана на ръководителя на грузинския парламент Шалва Папуашвили.

 

В състава на делегацията са народните представители Александър Иванов (ПГ на ГЕРБ-СДС), Даниел Лорер (ПГ „ Продължаваме промяната “), Йордан Тодоров (ПГ „ Възраждане “), Байрам Байрам (ПГ на ДПС), Петър Кънев (ПГ „ Българска социалистическа партия за България “) и ръководителят на ПГ на „ ИТН “ Тошко Йорданов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР