Председателят на Народното събрание Никола Минчев се срещна с президента

...
Председателят на Народното събрание Никола Минчев се срещна с президента
Коментари Харесай

Никола Минчев се срещна с президента на Организацията на евреите в България – „Шалом“ Александър Оскар

Председателят на Народното събрание Никола Минчев се срещна с президента на Организацията на евреите в България – „Шалом“ Александър Оскар.

Разговорът беше във връзка огромния еврейски празник Пасха.

Председателят на Народното събрание честити празника и пожела на всички евреи в България здраве, доста персонално благополучие и благополучие. В историята на евреите има доста разкази, които остават настоящи и през днешния ден, уточни Никола Минчев. Той акцентира, че в България няма разделяне и фактът, че българи и евреи са живели дружно и заедно, играе значима роля за спасяването на нашите сънародници по време на Втората международна война.

Радвам се, че сме тук, тъй като Народното събрание е въплъщение на единството на българския народ, означи Александър Оскар. Той уточни, че за евреите Пасха е празник на свободата, на осъзнаването и отстояването на свободата, а не на приемането й за даденост. Актуални и през днешния ден думите на Апостола на свободата Васил Левски, който декларира: „ Българи, турци, евреи и прочие ще бъдат равноправни във всяко отношение: било във религия, било в националност, било в гражданско отношение, било в каквото и да е било. Всички ще спадат под един общ закон, който по вишегласие на всички народности ще се създаде. “, акцентира президентът на Организацията на евреите в България – „Шалом“.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев и президентът на Организацията на евреите в България – „Шалом“ Александър Оскар разискаха опцията за образуване на взаимни начинания във връзка отбелязването на 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи, което ще бъде празнувано през идната година.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР