Председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД Димитър Цоцорков участва в

...
Председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД Димитър Цоцорков участва в
Коментари Харесай

Димитър Цоцорков се включи в икономически форум на Съвета на жените в бизнеса

Председателят на Надзорния съвет на „ Асарел-Медет “АД Димитър Цоцорков взе участие в онлайн конгрес, проведен от Съвета на дамите в бизнеса в България. В полемиката се включиха още Теодора Петкова - ръководител на Управителния съвет и основен изпълнителен шеф на „ УниКредит Булбанк “, Зоя Паунова - изпълнителен шеф на „ АстраЗенека България “, Петър Стоилов - изпълнителен шеф на „ Нестле България “, и Симеон Стойчев - вицепрезидент „ ИТ интервенции “ на Progress. Икономическите прогнози за идващите месеци бяха систематизирани от основния икономист на „ УниКредит Булбанк “ Кристофор Павлов.

Димитър Цоцорков акцентира, че дигитализацията и зелената стопанска система изискват достъп до повече мед, което постанова нова политика за суровините в Европа. „ Мините са в основата на промишлеността, по тази причина е доста значимо, че оставаме постоянни по време на пандемията “, уточни ръководителят на Надзорния съвет на „ Асарел-Медет “АД. Той подчертава върху нуждата от сигурност на веригата на доставки, като предпочитано избираме локални и европейски производители.

„ Съветът на дамите в бизнеса в България провежда конференцията в миг, в който множеството промишлености са изправени пред съществени провокации поради пандемията от ковид, която продължава да ескалира. Тя подейства като катализатор да се подхващат стъпки, които по някакви аргументи бяха отлагани от години. Пример за това е ускореното въвеждане на цифрови услуги и платформи в доста от браншовете, с цел да се нагодят към новите действителности и променените привички на потребителите “, сподели, откривайки събитието, доктор инж. Боряна Манолова, ръководител на Управителния съвет на Съвета на дамите в бизнеса и основен изпълнителен шеф на „ Сименс “ за България и Северна Македония.

„ Страните, които съумеят да лимитират Covid-19 с носене на маски, проби и изолираност, ще преживеят по-малък спад на икономическата интензивност. Тези, които не могат да лимитират разпространяването на болестта с ограничения, които са с ниска социално-икономическа цена, ще би трябвало да прибягнат до "по-скъпи " ограничения, като забрани за обществени събирания и налагане на карантина (частична или цялостна), които ще доведат до по-голям спад в икономическата интензивност “, сподели Кристофор Павлов.

“Банките сме част от решението на тази рецесия по две аргументи. На първо място, успяхме да отговорим на променените потребителски привички и в в действителност къси периоди дигитализирахме освен нашите артикули и услуги, само че и доста процеси “, сподели Теодора Петкова, основен изпълнителен шеф на „ УниКредит Булбанк “ и член на Управителния съвет на Съвета на дамите.

Като представител на фармацевтичния бранш Зоя Паунова, изпълнителен шеф на „ АстраЗенека България “, изрази упования, че с помощта на споделения опит разрешаването на рецесията ще се случи по-бързо от плануваното. “Благодарение на дигитализацията, напредъкът в научните открития става по-бързо от всеки път “, добави тя. Заедно с Петър Стоилов, изпълнителен шеф на „ Нестле България “, те отделиха внимание и на възходящото значение, което хората отдават на здравословния метод на живот. Симеон Стойчев, вицепрезидент „ ИТ интервенции “ на Progress бе представител на фирмите, които построяват инфраструктурата на цифровия свят. “В България има IT експерти на международно равнище, които способстват за развиването на дигитализацията”, сподели той.

В края на конференцията, над 70 участници, които се включиха онлайн, дадоха отговор на въпроса за упованията си за бъдещето на българския бизнес след края на рецесията. Повечето от тях бяха оптимисти, че посредством устойчиви партньорства, слагане на клиентите и чиновниците в центъра на активността и цифровизация, българският бизнес освен ще възвърне, а и ще надвиши равнищата си преди здравната рецесия на 2020.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР