Председателят на КЗК Юлия Ненкова наложи мерки за социална дистанция

...
Председателят на КЗК Юлия Ненкова наложи мерки за социална дистанция
Коментари Харесай

КЗК официално спря работа по обществени поръчки и концесии

Председателят на Комисия за защита на конкуренцията Юлия Ненкова наложи ограничения за обществена отдалеченост още преди две седмици, а през вчерашния ден спря и периодите за тъжби.

© Юлия Лазарова В сряда следобяд антимонополният регулатор разгласи безусловно, че стопира часовника. В известие на сайата се споделя, че по време на изключителното положние, което към този момент е до 12 април, няма текат периоди за обжалване на решения в процедурите по публични поръчки, за решения за установяване на концесионери, за премахване на нередности по тъжби, както и за отводи на Комисията за защита на конкуренцията за формиране на произвеждане пред Върховния административен съд.

Така на процедура, макар че законът не планува това, публичните поръчки са замразени до второ разпореждане, защото не може да се стигне до сключване на каквито и да е контракти по търговете. Същото се отнася и за концесиите.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Основанието за тази последна мярка е чл.3, т. 2 и т. 3 от Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние. Текстовете обаче може да бъдат редактирани в скоро време, макар че депутатите още не работели по измененията. Това стана ясно от думите на председателката на правна комисия в Народното събрание Анна Александрова пред 24 часа ", като тя е обяснила, че народните представители се срещат със мнения сега. Агенцията по публични поръчки още не е дала инструкции по какъв начин да се работи в сферата, защото евентуално и във ведомството не са уверени по какъв начин тъкмо да постъпят.

Работата на Комисия за защита на конкуренцията

На 16 март ръководителят на Комисия за защита на конкуренцията Юлия Ненкова отсрочи всички съвещания на комисията. " Капитал " потърси Ненкова за коментар каква тъкмо работа ще извършва регулатора през това време. само че не съумя да се свърже с нея. Одобреният бюджет на Комисия за защита на конкуренцията за 2020г. е общо 6 млн. лева, като за трудови хонорари са планувани 4.435 млн. лева Комисията се състои от общо седем членове. Освен тях има и администрация. От подадените заявления за спор на ползи може да се допусна, че в администрацията на Комисия за защита на конкуренцията работят към 100 индивида. Според устройственият устав на Комисия за защита на конкуренцията общата бройка на личния състав на комисията е 117 щатни бройки, включително ръководител, заместник-председател и членове на комисията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР