Председателят на Конфедерацията на индустриалните работодатели в България (КРИБ) Кирил

...
Председателят на Конфедерацията на индустриалните работодатели в България (КРИБ) Кирил
Коментари Харесай

Кирил Домусчиев купува Нова телевизия

Председателят на Конфедерацията на индустриалните работодатели в България (КРИБ) Кирил Домусчиев е спечелил търга за " Нова телевизия " и собствеността в " Нет инфо ", заяви изданието topnovini.bg. Информацията бе доказана за money.bg от източник, поискал анонимност.

Както бе ясно, за една от двете най-големи български малките екрани се бореха той и най-големият акционер във " Виваком " Спас Русев.

Информацията за договорката идва малко повече от месец, откакто актуалният притежател - шведската MTG - се отхвърли да продаде " Нова телевизия " на чеха Петр Келнер, който закупи активите на Telenor в България и района.

Отказът пристигна, откакто Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) реши да не позволява на Келнер да придобие малкия екран с претекстове, които провокираха коментар. Според регулатора, " Нова броудкастинг груп " АД има забележителен пазарен дял на пазара на телевизионно публикувани и сред 40% и 50% от рекламния пазар на база стойност. Знaчитeлният бpoй cpeдcтвa зa мacoвa инфopмaция c ĸoитo щe paзпoлaгa oбeдинeнaтa гpyпa, щe й дaдe cъщecтвeнo пpeдимcтвo пpeд ocтaнaлитe yчacтници, пpeдocтaвящи мeдийни ycлyги ", пишеше в решението на Комисия за защита на конкуренцията.

Самият Келнер не има други медии в България, а групата на " Нова " не е продавала елементи от бизнеса си след решението на Комисия за защита на конкуренцията. Собственикът на Telenor апелира решението на регулатора, само че първото съвещание по делото бе планувано чак за 12 март т.г.

Петр Келнер бе подготвен да заплати €185 милиона за активите на MTG в България. Не е известна сумата, която Кирил Домусчиев ще заплати, само че е прекомерно евентуално тя да е по-ниска. През 2008 година шведската компания заплати €620 милиона.

Освен ръководител на КРИБ, Домусчиев е притежател на ПКФ " Лудогорец ", както и на фармацевтичните " Хювефарма ", " Биовет ", както и на " Параходство Български морски флот " и други.

Официалното известие за реализирана договорка се чака на следващия ден. Тя би трябвало да бъде утвърдена от Комисия за защита на конкуренцията. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР