Председателят на Комисията за защита от дискриминация доц. д-р Ана

...
Председателят на Комисията за защита от дискриминация доц. д-р Ана
Коментари Харесай

КЗД връчи плакет по повод 20 години от приемането на Закона за вероизповеданията

Председателят на Комисията за отбрана от дискриминация доцент доктор Ана Джумалиева връчи почетен плакет на изтъкнатия конституционалист и държавник доктор Борислав Цеков.

Борислав Цеков е приключил право в СУ " Св. Климент Охридски ", специализирал е в региона на човешките права, политическите науки и правото в Португалия, Съединени американски щати, Япония, Южна Африка и други През 2000 година е определен за Национален президент на Световната асоциация на юристите със седалище Вашингтон, Съединени американски щати, по решение на Борда на организацията, и преизбиран до 2015 година Бил е и ръководител на Асоциацията на младите адвокати в България (1997-2005). През юни 2001 година става депутат с листата на Национална движение „Симеон Втори".

Повод за връчване на почетното отличие е 20-ата годишнина от приемането на Закона за вероизповеданията, който беше създаден и импортиран от Борислав Цеков в качеството му на депутат в деня на откриването на 39-ото Народно събрание през 2001 година и гласуван през 2002 година Действието на този закон способства значително за свободата на религиите и гарантирането на правото на изповедание на всички български жители и дружно с това уверено спомогна за превъзмогването на десетилетния ерес в Българската православна черква.

На среща-разговор, състояла се в КЗД, беше показан и сборникът " 50 крачки оттатък матрицата " с създател и съставител социологът доктор Петко Петков, публикуван във връзка 50-годишният празник на доктор Борислав Цеков.

На събитието участваха Ана Джумалиева, ръководител на КЗД, членовете на КЗД Златина Дукова, Сабрие Сапунджиева, София Йовчева и Петър Кичашки, основният секретар Надежда Йонкова, началникът на отдел „ Анализи, предварителна защита и интернационално съдействие “ Виктория Миланова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР