Председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Стоил Алипиев

...
Председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Стоил Алипиев
Коментари Харесай

Арабаджиев и Джалев от КЗП: Стоил Алипиев превърна комисията в частна наказателна структура

Председателят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Стоил Алипиев " е узурпирал напълно и еднолично " всички институционални канали за информация от КЗП към медиите и обществеността, а самата институция е превърната в " частна наказателна конструкция ".

Това настояват в писмо до медиите членовете на КЗП Константин Арабаджиев и Ангел Джалев. Припомняме, че Арабаджиев подаде оставка, откакто министърът на стопанската система Богдан Богданов изиска цялото управление на комисията да си тръгне непринудено. Причината са голям брой подадени сигнали от чиновници и жители. Заради тях бе назначена инспекция, която удостовери множеството от нарушаванията.

Въпреки апела на Богданов шефът на КЗП отхвърли да подаде оставка. За това нямало справедливи аргументи, а и той нямал персонални претекстове да напусне.

Арабаджиев и Джалев настояват, че информацията, която е оповестена на интернет страницата на КЗП, отразява само " персоналното накриво мнение и позиция " на Алипиев, а също така е " манипулирана, непълна и не дава отговор на обективното положение и обстановка в държавната институция ".

„ Опитите на Алипиев да спре и заглуши истината целят да прикрият хаоса и страха, които царят измежду чиновниците в институцията, както и нейното потребление в необществена изгода, което докара до загуба на доверието към КЗП от страна на консуматори и бизнес. Неадекватната, еднолична и безпринципна управническа политика на ръководителя докара до цялостен срив в работата на институцията, която е превърната в частна наказателна конструкция в ущърб на българските жители “, пишат двамата.

Според тях кадровата политика на „ самозабравилия се Алипиев и кликата към него граничи с администратилен произвол “. Те напомнят, че заявките му какъв брой сполучливо ръководи комисията на фона на сринатия административен потенциал, десетките принудени да изоставен поради нетърпима атмосфера на работното място и уволнените чиновници, са измама и цинизъм.

Двамата настояват още, че чиновниците на комисията са оставени от „ Алипиев и кликата към него “ без застраховки при трудова акцидент.

Това се правело, с цел да „ бъдат вдигнати праговете на поръчките с директно възлагане от 30 000 на 50 000 лв., което стана от началото на 2024 година и вероятно да се подпише контракт с селекциониран реализатор. “
 Стоил Алипиев. Снимка Българска телеграфна агенция

„ Отказът му да подаде оставка след всички нарушавания, които бяха установени от способени органи и станаха обществено известни, демонстрира още един път дълбока липса на морал и достолепие. За страдание жертви на модела „ Алипиев “ няма да са единствено чиновниците на КЗП, а всички български жители, които към този момент заплащат и ще продължат да заплащат сметката за това пагубно ръководство “, пишат още Арабаджиев и Джалев.

Двамата са безапелационни, че в никакъв случай не са мълчали за тези нередности и няма да мълчат.

„ Всички рецензии, забележки, градивни оферти и рекомендации, които отправихме към Алипиев през последната една година, бяха неглижирани и отхвърляни от него. Посочихме обществено и изразихме неведнъж нашето противоречие със стила и методите на едноличното ръководство на комисията от ръководителя, както и с множеството нарушавания, които водят до тотално изкривяване и тъпчене на правовия ред в България “, пишат още членовете на КЗП.

И упрекват Алипиев, че изживявайки се „ като едноличен притежател на КЗП “ е почнал „ гневна безпочвена и манипулативна осведомителна акция и офанзива “ против двамата, която цели да заблуди обществото за действителната обстановка в комисията и да трансферира виновността за тежкото ѝ положение върху някой различен.

„ Това няма да ни спре, както и доносите, и заканите! “, приключва писмото на Арабаджиев и Джалев.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР