Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван

...
Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван
Коментари Харесай

Председателят на КЕВР иска от МЕ информация за формирането на цената на газа за януари



Председателят на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов изиска от министъра на енергетиката информация по отношение на изразено мнение по отношение на образуване на цена на природния газ за януари 2022 година, оповестиха от регулатора.

" На брифинг на 12-и януари заявявате, че е имало задоволително принадлежности за " друг микс " за контролирания пазар на природен газ. Посочвате, че съгласно анализите на Министерство на енергетиката цената на природния газ от 1 януари 2022 година е можело да бъде 107,60 лева за мегаватчас, което е растеж от 5,15%, а не както предложи " Булгаргаз " ЕАД и енергийният регулатор утвърди – с 30%. Заявявате също, че не са употребявани всички благоприятни условия и не е спазена нормативно заложената скица с приоритет да се употребява газът от разнообразни източници с най-ниски цени ", показва Иван Иванов в писмото си до министър на енергетиката Александър Николов.

" Във връзка с Вашето заявление, апелирам да предоставите направения от специалистите на МЕ разбор, както и данните и информацията, които са били употребявани, с оглед запознаване на членовете на Комисията за енергийно и водно контролиране с тях и преценка на основателността на изказванията от регулаторна позиция ", показва още ръководителят на КЕВР.

След приемането на отговор от Министерство на енергетиката и след провеждането на разбор на експертно равнище от страна на регулатора, Комисията ще осведоми обществеността за своето мнение, се показва в известието на регулатора.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР