Председателят на Комисията по здравеопазване в 49-ото Народно събрание проф.

...
Председателят на Комисията по здравеопазване в 49-ото Народно събрание проф.
Коментари Харесай

Проф. Костадин Ангелов се срещна с ръководителите на двустранни търговски камари у нас

Председателят на Комисията по опазване на здравето в 49-ото Народно заседание проф. Костадин Ангелов организира работна среща с ръководителите на двустранни търговски камари у нас. Тя се състоя в постройката на Парламента, а проф. Ангелов описа за нея в персоналния си профил във " Facebook ". Превенцията, достъпът до новаторски лечения, кадровият недостиг, успеваемостта на болничната помощ и дигитализацията са били единствено част от засегнатите тематики по време на диалозите.  

" Днес се срещнах с ръководителите на двустранни търговски камари у нас. В диалога участваха Бони Бонев, ръководител на УС на Българо-швейцарска комерсиална камара, доктор Митко Василев, основен шеф на Германо-българска индустриално-търговска камара и Иван Михайлов, основен изпълнителен шеф на Американска комерсиална камара в България. 

Сред тематиките на диалога ни бяха предварителната защита, достъпа до новаторски лечения, кадровия недостиг, успеваемостта на болничната помощ и дигитализацията. 

Споделих, че са нужни нови стратегии за предварителна защита и профилактика на обществено значимите болести измежду децата и възрастните. Затова ще създадем нужната законодателна рамка. Планираме и основаването на народен център за широкообхватен скрининг и профилактика. 

Двустранните камари започнаха преди повече от три години старания за по-систематизиран и транспарантен разговор с институциите в България. Целта е да се разпознават и осъществят нужните ограничения за възстановяване на здравето на българските жители и развиване на предварителната защита у нас. Със срещата ни през днешния ден се възобновява този развой ", написа националният представител от ГЕРБ-СДС.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР