Председателят на комисията по разузнаването на Камарата на представителите на

...
Председателят на комисията по разузнаването на Камарата на представителите на
Коментари Харесай

The Hill: Руската пропаганда е заразила Конгреса и спира помощта за Украйна

Председателят на комисията по разузнаването на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Търнър съобщи, че съветската агитация към този момент е проникнала в Конгреса. Според The ​​Hill той е изцяло склонен по този въпрос с конгресмена републиканец Майкъл Маккол, който преди този момент е декларирал, че съветската агитация е " заразила " забележителна част от републиканците, предава " Фокус ".

" Това е безусловно правилно. Виждаме, че Русия се пробва да прикрие послания, които са антиукраински и проруски, някои от които даже чуваме в Камарата на представителите ", съобщи последният.

По-специално той обърна внимание на позицията на някои членове на Конгреса, които пропагандират мнението, че войната сред Русия и Украйна се случва поради НАТО.

" Владимир Путин даде доста ясно да се разбере, както обществено, по този начин и пред личното си население, че има вяра, че това е спор поради доста по-широките искания на Русия към Източна Европа, в това число претенциите на Русия към цяла Украйна “, съобщи Търнър.

Политикът също означи, че сходна агитация затруднява предаването на помощ за Украйна и основаването на ясна картина за битката сред демокрацията и авторитаризма.

" Трябва да отстояваме демокрацията. Трябва да сме сигурни, че знаем, че властническите режими в никакъв случай не стопират, когато стартират експанзия. Украйна се нуждае от нашата помощ и поддръжка в този момент и това е доста сериозен миг за Конгреса на Съединени американски щати да се ускори и да даде това помощ. " продължи Търнър.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР