Председателят на комисията по разузнаване на Камарата на представителите на

...
Председателят на комисията по разузнаване на Камарата на представителите на
Коментари Харесай

CNN: В САЩ предупредиха за сериозна заплаха за националната сигурност

Председателят на комисията по разузнаване на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Търнър показа за съществуването на разследваща информация за " забележителна опасност за националната сигурност “, оповестява американският ефирен канал.

" Множество “ други източници на редакцията също по този начин разказват показаните от Търнър разследващи данни като " мощно чувствителни “.

По-рано денем Търнър изпрати писмо до сътрудниците си в Конгреса, в което аларамира, че неотложният проблем за Съединени американски щати е " дестабилизирането на непознатите военни качества “.

Източник, осведомен със наличието на разследващите данни, удостовери, че " става въпрос в действителност за доста притеснителен и дестабилизиращ съветски капацитет, за който неотдавна научихме “.

В писмо до сътрудниците си Търнър също написа, че комисията по разузнаването на Камарата на представителите на Съединени американски щати е гласувала на 13 февруари да позволи на законодателите достъп до избрана информация за обзор. Законодателите имат период до петък да го създадат, разясни той.

Търнър също прикани президента Джо Байдън да разсекрети " цялата информация, обвързвана с тази опасност “.

Съветникът на Белия дом по националната сигурност Джейк Съливан също направи изказване по въпроса. Той показа, че се е свързал със законодателите в комисиите по отношение на опасността и ще осведоми водачите на Конгреса по тематиката в четвъртък. Съливан обаче отхвърли да посочи естеството на опасността.

" Не съм в положение да кажа нищо повече от тази естрада сега “, акцентира той.

По думите му администрацията на Байдън " е отишла по-далеч и е била по-креативна и стратегическа в разсекретяването на разследващи данни, в сравнение с всяка администрация в историята “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР