Председателят на комисията на Европейския парламент по граждански свободи, правосъдие

...
Председателят на комисията на Европейския парламент по граждански свободи, правосъдие
Коментари Харесай

Ще отпадне ли мониторинга над България

Председателят на комисията на Европейския парламент по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи Хуан Лопес изпрати писмо до ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен във връзка желанието на Европейска комисия да приключи наблюдението над България по механизма за съдействие и инспекция.

Той оповестява, че след състоялото се разискване парламентарната комисия поддържа премахването на механизма за България. Парламентарната комисия регистрира, че Европейска комисия има намерение да вкара отсега нататък всеобща оценка за върховенството на закона в Европейски Съюз.

Засега няма публично мнение на Съвета на Европейски Съюз по желанието на Европейска комисия за прекратяването на механизма за нашата страна. Становищата на министрите и на евродепутатите имат консултативен, а не наложителен темперамент, при приемането от Европейска комисия на окончателното решение за отпадане на наблюдението.

През октомври Брюксел регистрира, че България е изпълнила уговорките си, свързани с наблюдението по механизма за съдействие и инспекция. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР