Председателят на Камарата на следователите и следовател в Националната следствена

...
Председателят на Камарата на следователите и следовател в Националната следствена
Коментари Харесай

Петко Петков е първият избран член на Прокурорската колегия на следващия ВСС

Председателят на Камарата на следователите и следовател в Националната следствена работа Петко Петков е първият определен член на Прокурорската гилдия на идващия Висш правосъден съвет, заяви БНР. Той получи поддръжката на 265 от гласувалите 347 следователи.

" Огромният брой дали своят вот е и голяма тежест и голяма отговорност. Давам си сметка каква голяма отговорност и упования имате към мен. Ще се опитам да отговоря на упованията ", съобщи той след разгласяването на избора му.

Той даде обещание да се опита да прокара концепциите, включени в концепциите на Наталия Василева и на Бойко Атанасов.

" Идеи, които да бъдат за следователската специалност, за престижа на следователската специалност, за това да издигаме нашия имидж там, където му е мястото като еднакъв измежду останалите магистратски специалности ", сподели още Петков.

Днес Общото заседание на следователите продължи с избора на член на Висшия правосъден съвет с осъществяване на гласоподаване, в сходство с процедурата по член 31 – 36 от Правилата за осъществяване на избори за членове на Висшия правосъден съвет от съдиите, прокурорите и следователите (Правилата).

Кандидатите са трима: Бойко Атанасов - следовател в Следствения отдел на СГП, Наталия Василева и Петко Петков - следователи в Националната следствена работа, оповестиха от Висш съдебен съвет.

С право на глас са 435 следователи, като 396 от тях са декларирали електронно отдалечено гласоподаване през интернет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР