Председателят на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън заяви,

...
Председателят на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън заяви,
Коментари Харесай

Джонсън: Ще предложа законопроект за помощ на Израел

Председателят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Джонсън съобщи, че има намерение тази седмица да внесе законопроект за военновременна помощ за Израел след нападението на Иран през уикенда, само че не посочи дали и финансирането на Украйна ще бъде част от пакета.


Американската помощ за двете страни се бави на фона на политическите разногласия в Конгреса, като Джонсън - съдружник на хипотетичния претендент за президент на републиканците Доналд Тръмп - блокира поисканата от президента Джо Байдън по-ранна помощ от 95 милиарда $ за Израел, Украйна и Тайван, която беше призната от Сената.

" Републиканците от Камарата на представителите и Републиканската партия схващат нуждата да застанат зад Израел. Ще опитаме още веднъж тази седмица и детайлностите на този пакет се сформират сега ", съобщи Джонсън в предаването на Fox " Sunday Morning Futures ".

" Разглеждаме опциите по всички тези спомагателни въпроси ".

Джонсън се движи по острието на бръснача във връзка с помощта за Украйна, защото Тръмп и извънредно десните законодатели в Камарата на представителите са скептично настроени към наливането на милиарди долари в битката на Киев против нахлуващите сили на Русия.

Говорителят се срещна с Тръмп във Флорида. На 14 април той съобщи пред Фокс, че обмисля да структурира помощта за Украйна като заем, както предложи Тръмп и за което Джонсън сподели, че " мисля, че има огромен консенсус ".

Междувременно Байдън взе участие в диалог с водачите на Конгреса, в това число с Джонсън, с цел да разиска " незабавната нужда " Камарата на представителите да утвърди двупартийния пакет за помощ, признат от Сената.

" По време на диалога президентът разиска незабавната нужда Камарата на представителите да одобри спомагателния пакет за националната сигурност допустимо най-скоро ", се споделя в изказване на Белия дом.

Няколко консерватори от Камарата на представителите обявиха, че желаят за всеки пакет за помощ в региона на сигурността да бъдат добавени по-строги миграционни политики на Съединени американски щати.

" Аз да вземем за пример съм подготвен да оказа помощ на Украйна, само че желая да видя по какъв начин ще се оправим с южната граница ", съобщи сенатор Марко Рубио пред Си Ен Ен, като добави: " Това е доста значимо: " Ако Сенатът изпрати на Камарата независим законопроект за помощ на Израел в понеделник, Камарата ще го одобри "./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР