Председателят на Камарата на представителите на САЩ Кевин Маккарти заяви,

...
Председателят на Камарата на представителите на САЩ Кевин Маккарти заяви,
Коментари Харесай

Председателят на Камарата на представителите на САЩ отказа на покана на Зеленски да посети Украйна

Председателят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Кевин Маккарти съобщи, че не възнамерява да посети Украйна, откакто президентът Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога му насочи покана, съобщи Ройтерс, като се базира на Си Ен Ен.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9745
В излъчено през вчерашния ден изявление за телевизионния канал украинският водач изиска от Маккарти, който е представител на републиканците, да се запознае персонално с ситуацията в Украйна.

" Господин Маккарти, той би трябвало да пристигна да види по какъв начин работим, какво се случва тук ", сподели Зеленски пред Си Ен Ен и добави, че това е методът да се създадат верните заключения за обстановката.

Откакто съветските войски нахлуха в Украйна на 24 февруари, Съединени американски щати предоставиха на Украйна помощ за близо 32 милиарда $, само че някои крайнодесни републиканци не желаят тя да продължава, отбелязва Ройтерс.

В отговор на въпрос на Си Ен Ен за поканата от Зеленски Маккарти съобщи, че няма потребност да посещава Украйна и ще си набави нужните сведения по други способи.

" Ще продължа да получавам разследващи и други данни, няма потребност да навестявам Украйна или Киев, с цел да се убеждавам ", сподели той пред телевизионната мрежа.

Становището на Маккарти е, че поддържа Украйна, само че че републиканците в камарата, които от януари имат болшинство в нея, няма да подписват " празен чек " с американска помощ за Киев.

Поканата бе отправена и в миг, когато Съединени американски щати се борят с бюджетен недостиг и са застрашени от опцията да доближат избрания таван на дълга си още през идните месеци. Днес се чака президентът демократ Джо Байдън да показа плана си за бюджета на Щатите за фискалната 2024 година

Миналия месец Байдън направи изненадващо посещаване в Киев, с цел да засвидетелства американската взаимност с Украйна на първата годишнина от началото на спора. Същото сториха и редица висши публични представители на Съединени американски щати и някои членове на Конгреса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР