Председателят на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ, демократът

...
Председателят на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ, демократът
Коментари Харесай

Нанси Пелоси с обвинения към Тръмп, изфабрикувал криза по границата с Мексико

Председателят на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати, демократът Нанси Пелоси , упрекна президента Доналд Тръмп , че е изфабрикувал рецесия по границата с Мексико и държи американците за заложници с частичната парализа на работата на федералното държавно управление , съобщи Агенция Франс Прес.

Според нея единствената цел на президента е да получи финансиране на ограда по границата с Мексико . " Ето обстоятелствата: президентът Тръмп би трябвало да приключи задържането на американците за заложници, би трябвало да спре да основава миграционна и филантропична рецесия на границата и би трябвало да възвърне работата на държавното управление ", сподели председателката на Камарата в изказване, излъчено онлайн незабавно след първото послание към нацията на президента, направено от Белия дом.

Пелоси сподели, че президентът е захласнат от желанието да принуди американците да платят за желаната от него " скъпоструваща и неефективна " гранична стена, заяви ДПА. Той употребява страха, с цел да убеди американците в нуждата от гранична стена, продължи Пелоси.

Тя назова частичната парализа на държавното управление безсмислена и упрекна президента в дезинформация и преднамереност.
 
 Gulliver/Getty Images-->

Заедно с Пелоси бе лидерът на демократическото малцинство в Сената Чък Шумър. Той също упрекна президента, че от Овалния кабинет " фабрикува рецесия " и го прикани да подпише законите за финансиране на държавното управление, с цел да проработи то още веднъж, а договарянията за граничната сигурност да продължат.

Шумър сподели, че и демократи, и републиканци са съгласни за нуждата да се подсигурява сигурността на границите . " Но признакът на Америка би трябвало да бъде Статуята на свободата, а не висока 10 метра стена ", продължи той. Тръмп даде обещание, че Мексико ще заплати стената, само че откакто това не стана, президентът в този момент не може да убеди нито Конгреса, нито американския народ да платят сметката, продължи Чък Шумър.

" Американската народна власт не работи по този метод. Ние не управляваме с гневни прояви ", добави лидерът на демократическото малцинство в Сената, представен от АП.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР