Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън разкри предложението си

...
Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън разкри предложението си
Коментари Харесай

Говорителят на САЩ предлага двуетапен пакет за избягване на частично спиране на работата на правителството

Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън разкри предлагането си в събота за отбягване на отчасти затваряне на държавното управление посредством удължение на държавното финансиране за някои организации и стратегии до 19 януари и продължение на финансирането за други до 2 февруари.

Подходът е необикновен за сметка за краткотрайни разноски. Обикновено законодателите удължават финансирането до избрана дата за всички стратегии. Джонсън реши да употребява комбинирания метод, като отговори на терзанията на законодателите на Републиканската партия, които се стремят да избегнат представянето на законопроект за големи разноски тъкмо преди празниците.

„ Тази двуетапна продължаваща резолюция е нужен законопроект, с цел да сложи републиканците в камарата на най-хубавите позиция за битка за консервативни победи ", сподели Джонсън в изказване, откакто беседва с депутати от Републиканската партия в следобеден конферентен диалог. „ Законопроектът ще спре неуместната традиция на празничния сезон на големи, натоварени сметки за разноски, въведени тъкмо преди коледната почивка. „

Законопроектът изключва финансирането, поискано от президента Джо Байдън за Израел, Украйна и границата на Съединени американски щати с Мексико. Джонсън сподели, че отделянето на настояването на Байдън за незабавен спомагателен законопроект от краткотрайната, краткотрайна мярка „ слага нашата конференция в най-хубавата позиция да се бори за фискална отговорност, контрол върху помощта за Украйна и значими промени в политиката на нашата южна граница. “

Твърдолинейни консерватори, които нормално не желаят да поддържат краткотрайни разходни ограничения от всевъзможен тип, показаха, че ще дадат на Джонсън известна независимост на деяние да одобри законодателство, известно като продължаваща резолюция или CR, с цел да даде на Конгреса повече време за договаряния за дълготрайно съглашение.

Но някои бяха сериозни в реакциите си след конферентния диалог.

„ Моето опълчване на чистия CR, преди малко разгласен от ръководителя на @HouseGOP, не може да бъде надценено “, написа в Twitter представител Чип Рой, R-Тексас, на X. „ Финансиране на разноски и политики на равнище Пелоси за 75 дни – за в бъдеще " обещания. "

Междувременно Белият дом назова проекта „ лекомислен “, неосъществим и опасност за националната сигурност и вътрешните стратегии.

„ Това предложение е просто рецепта за още републикански безпорядък и повече прекъсвания – точка, “ сподели прессекретарят Карин Жан-Пиер, акцентирайки съпротивата на членовете на двете партии. „ Републиканците в Камарата на представителите би трябвало да спрат да губят време за личните си политически разделения, да си правят работата и да работят по двупартиен метод, с цел да предотвратят затваряне. “

Федералното държавно управление работи при равнища на финансиране, утвърдени предходната година от ръководена от демократите Камара и Сенат. Изправен пред затваряне на държавното управление, когато фискалната година завърши на 30 септември, Конгресът одобри резолюция за 47 дни, само че следствията бяха съществени. Кевин Маккарти беше отхвърлен от председателския пост дни по-късно и Камарата на представителите беше на процедура парализирана през по-голямата част от месеца, до момента в който републиканците се опитваха да изберат негов заместител.

Републиканците в последна сметка бяха единомислещи при избирането на Джонсън за представител, само че неговото издигане надали смекчи динамичността, която докара до отстраняването на Маккарти - конференция, раздрана по отношение на политиката, както и какъв брой да се харчат за федерални стратегии. Миналата седмица републиканците трябваше да изтеглят два законопроекта за разноските – единият за финансиране на транспортни и жилищни стратегии, а другият за финансиране на Министерството на финансите, Администрацията за дребен бизнес и други организации – тъй като нямаха гласовете в личната си партия с цел да ги прокара в Камарата.

В документ, обясняващ предлагането на Джонсън до републиканците в Камарата, получен от Асошиейтед прес, се споделя, че финансирането на четири законопроекта за разноските ще бъде удължено до 19 януари. Програми за ветераните и законопроекти, отнасящи се до превоз, жилища, селското стопанство и енергетиката, ще бъде част от това удължение.

Финансирането за осемте други сметки за разноски, които включват защитата, Държавния департамент, вътрешната сигурност и други държавни организации, ще бъде удължено до 2 февруари.

Изпратеният документ до законодателите на Републиканската партия и основния личен състав декларира, че Джонсън е наследил бюджетна неразбория. Той встъпи в служба преди по-малко от три седмици и незабавно стартира да преглежда сметките за бюджетни заеми по постоянен ред. И въпреки всичко, защото остават единствено дни до прекъсване, в този момент е належащо продължаващо решение.

Подчертавайки опасенията по отношение на опцията за прекъсване, организацията за кредитен рейтинг Moody's Investors Service намали вероятността си за дълга на държавното управление на Съединени американски щати в петък до „ негативна ” от „ постоянен ”, цитирайки цената на възходящите лихвени проценти и политическата поляризация в Конгреса.

Републиканците в Камарата на представителите показаха националния дълг, който в този момент надвишава 33 трилиона $, за решението на Moody's. Анализаторите предизвестиха, че с повишаването на лихвените проценти лихвените разноски по националния дълг ще изядат възходящ дял от данъчните доходи.

Джонсън сподели в отговор на известието на Moody's, че републиканците в Камарата на представителите са се заели да работят двупартийно за фискално ограничаване, като се стартира с въвеждането на комисионна за дълга.

(AP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР