Председателят на ИТН Слави Трифонов определи като най-чудовищната глупост идеята

...
Председателят на ИТН Слави Трифонов определи като най-чудовищната глупост идеята
Коментари Харесай

Слави Трифонов обяви за най-чудовищната глупост призива на Кирил Петков за граждански дарения за оръжия

Председателят на Има Такъв Народ Слави Трифонов дефинира като " най-чудовищната нелепост " концепцията на Кирил Петков да призове всеки българин да подари по една заплата за украинската войска, тъй че да може да купува оръжия. 

" А концепцията на Кирил Петков, който е министър-председател, българите да подаряват пари за оръжие за Украйна, е най-чудовищната нелепост, която съм чувал. Трябва да се подаряват пари за избавяне на човешки животи, а не за закупуване на оръжия. Това с оръжието е работа на страната, а не на елементарните хора ", написа той във Facebook-профила си ден след апела на Петков. 

Седмица по-рано самият Трифонов се разгласи в поддръжка на даряването на военна помощ от България за Украйна, откакто цяла седмица държавното управление и Народното събрание отказваха да прегледат плановете на ГЕРБ и Демократична България за разрешаване на тази поддръжка. 

Слави Трифонов употребява случая, с цел да подсети, че екипът му е основал концепцията за акцията " Българската Коледа ", с която не престават да се събират дарения за закупуване на здравна техника за заболели деца. 

Реакциите след предлагането на Кирил Петков всеки да подарява самичък за украинската военна помощ - вместо това решение да бъде взето публично от държавното управление - не престават да са мощно отрицателни, както от поддръжниците на кабинета, по този начин и от съперниците му. 

Много от хората припомнят на Петков, че страната изостана зад доброволците и в филантропичната помощ за украинските бежанци, до момента в който жителите сами даряваха средства за фамилиите или отваряха домовете си за настаняването им в България. 

От ГЕРБ упрекнаха кабинета в двуличие поради това, че държавното управление по едно и също време позволява износа на муниции към Полша (с хипотетична цел - предаване на украинската армия), до момента в който Българска социалистическа партия основава обструкции за даряването на военна техника на Киев. 

" Правителството се смъква единствено - да призовеш хората да си дарят заплатите, които инфлацията унищожи ", беше коментарът на Георг Георгиев от ГЕРБ пред Българска национална телевизия.

" Добре е, че българското държавно управление заема ясна позиция, само че това не може да бъде вест, не е новината, която се чака. Новината, която се чака, е, както и самият министър председател сподели в изказванията си – дали има обща българска позиция по тематиката за подкрепяне на Украйна с оръжия. Такава позиция очевидно няма и идващият въпрос е дали тя може да бъде построена ", беше коментарът на евродепутата от Демократична България Радан Кънев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР