Председателят на Групата за приятелство с Украйна в 44-ото НС

...
Председателят на Групата за приятелство с Украйна в 44-ото НС
Коментари Харесай

Валери Симеонов постави отново въпроса за българско училище в Одеса

Председателят на Групата за другарство с Украйна в 44-ото Народно събрание и депутат от "Обединени патриоти " Валери Симеонов сложи още веднъж въпроса за построяването на българска гимназия в Одеса. Това стана по време на среща с новия дипломат на България в Украйна Костадин Коджабашев в Парламента през днешния ден. В срещата взеха присъединяване и депутатите от НФСБ в групата на „ Обединени патриоти “ Валентин Касабов и Йордан Апостолов.

„ Имаме 10 предложения за постройка за учебното заведение. Предстои на среща в понеделник да ги разгледаме. В същото време българската страна към този момент е подготвила реципрочно помещение за Украински културен център в центъра на София “, съобщи след срещата с дипломат Коджабашев Валери Симеонов.

Той добави, че по време на тази първа опознавателна среща с нашия посланик в Украйна са били припомнени още въпросите за наложително проучване на български език в Запорожието, където е нашата общественост, и довеждане докрай на пътната връзка Одеса – Рени. Те бяха контрактувани по време на визитата на българската делегация, водена от премиера Борисов при президента на Украйна Петро Порошенко през есента на предходната година, в която присъединяване взе и Валери Симеонов като вицепремиер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР