Председателят на групата на Възраждане“ в Столичния общински съвет (СОС)

...
Председателят на групата на Възраждане“ в Столичния общински съвет (СОС)
Коментари Харесай

„Възраждане“ подкрепя исканията на синдикатите за 30% увеличение на заплатите в градския транспорт в София

Председателят на групата на „ Възраждане “ в Столичния общински съвет (СОС) Деян Николов заяви, че ще поддържат настояванията на КНСБ и КТ „ Подкрепа “ за нарастване с 30% на възнагражденията в превоза на София. 

Днес той участва на провелия се митинг в столицата и изрази поддръжката си пред КНСБ, а предходната седмица в петък бе извършена среща сред групата на „ Възраждане “ и КТ „ Подкрепа “, на която са разисквани проблемите с градския превоз в София. 

„ Служителите не са получавали доста нарастване след растежа на инфлацията през последните 3 години, което води до липса на повече от 150 чиновници в превоза, включително водачи и техници. Това води до липса на конкурентно дарба на пазара на труда и приключване на водачи в други транспортни компании, в това число и зад граница. Има действителен риск от кадрова рецесия в бранша, която ще заплаши естественото действие на столичния превоз и ще бъде усетена от жителите на София. “, сподели Деян Николов, ръководител на „ Възраждане “ в Столичния общински съвет. 

Той също по този начин уточни, че следва да се заложат средства в новия бюджет на София за 30% нарастване и в случай че такова липсва в направения от Столична община проектобюджет, то групата на „ Възраждане “ ще направи такова предложение при разглеждането на бюджета в СОС. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР