Председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов участва

...
Председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов участва
Коментари Харесай

Борисов: Бързото отхлабване на мерките може да доведе до нова вълна заразени

Председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов взе участие във видеоконферентна Среща на върха на Европейската национална партия няколко часа преди съвещанието на Европейския съвет през днешния ден. Лидерите от ЕНП дискутираха методите за превъзмогване на политическата рецесия, провокирана от пандемията от COVID-19, оповестиха от ГЕРБ.
По време на своето изявление българският министър председател Бойко Борисов е подчертал върху нуждата от намирането на лекарство и ваксина против ковид. „ Единственият метод обстановката по света да се възстановява е създаването на лекарство и ваксина. Този развой обаче е дълъг и е значимо всички страни, както и самият Европейски съюз, да влагаме в разработки. Само по този начин ще можем да се оправим с рецесията “, съобщи министър председателят.
Пред своите сътрудници от Европейската национална партия ръководителят на ГЕРБ посочи навременните и ефикасни ограничения против разпространяването на ковид, които България вкара. „ Още на 26 февруари с моя заповед бе основан Национален действен щаб, който да кооординира дейностите на способените държавни органи за битка с COVID-19. Обяснихме на българските жители нуждата от спазването на физическа отдалеченост и дисциплинираност. Навременно взетите ограничения и прецизното им съблюдаване дадоха резултат и сега България е на едно от последните места по заболеваемост и смъртност в Европейски Съюз “, сподели още Бойко Борисов.
България упорства за координирани дейности на Европейски Съюз за излизане от рецесията
Според министър-председателя на България прекомерно бързото отхлабване на противоепидемиологичните ограничения може да докара до появяването на нова вълна от болни и умряли, което на собствен ред би обезсмислило прецизното съблюдаване на ограничавания от жителите до този миг.
Премиерът Борисов приветства и предлагането на Европейска комисия и ръководителя й Урсула фон дер Лайен за огромен капиталов проект за възобновяване на европейската стопанска система, която се намира в тежко положение в резултат на пандемията от COVID-19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР