Председателят на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов разпореди на парламентарната

...
Председателят на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов разпореди на парламентарната
Коментари Харесай

Борисов разпореди на депутатите си да не гласуват промените в Кодекса за застраховането

Председателят на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов разпореди на парламентарната група на партията да не гласоподава импортираните промени в Кодекса за застраховането , до момента в който не бъдат подложени на необятен публичен спор, оповестиха от пресцентъра на партията.
 

Промените бяха импортирани от народния представител Менда Стоянова и касаят реда и изискванията за установяване на имуществените и неимуществените компенсации при застраховка " Гражданска отговорност ".

Таван от 20 000 лв. обезщетение за околните на умрял при злополука. Това предлага депутатът на ГЕРБ Менда Стоянова с промени в Кодекса за обезпечаване сред първо и второ четене.
 

Сумата ще се изплаща на брачен партньор, брачна половинка, на човек, живеещ на фамилни начала, на дете и на родител. Братът и сестрата на умрелия може да получат 15 000 лв., а 5000 лв. обезщетение по изключение ще се дава на други лица, които са основали прочувствени връзки с умрелия, е записано в предлаганите промени в Кодекса за обезпечаване.-->
 
Същите размери компенсации да бъдат определяни и от застрахователя на отговорния лидер или по правосъден ред при гибел или телесно увреждане на човек, планува друго предложение на Стоянова, написа " 24 часа ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР