Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел се срещна с украинския

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел се срещна с украинския
Коментари Харесай

Шарл Мишел: ЕС досега е предоставил 1,5 милиарда евро военна помощ на Украйна



Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел се срещна с украинския президент Володимир Зеленски по време на изненадващо си посещаване в Киев в сряда, целящо да покаже взаимност с Украйна във връзка нашествието на Русия.

Шарл Мишел сподели по време на визитата си, че Европейският съюз е предоствил до момента 1,5 милиарда евро помощ на Украйна под формата на военно съоръжение.

Той добави, че интернационалният поверителен фонд за финансиране на разноските на Украйна и възобновяване ще стартира да действа на 5-и май.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски изрази удовлетворение от " открития разговор " в границите на Европейски Съюз по отношение на включването на петрола в идващия пакет от наказания против Русия и се надява, че интернационалният и вътрешен напън ще убеди немското държавно управление да се съгласи да забрани вноса на съветски нефт.

" Обсъдихме глобите против Русия, защитата и финансовата поддръжка за нашата страна, както и отговорите на въпросника за сходство с критериите на Европейски Съюз “, написа Зеленски в " Туитър ". Той имаше поради въпросника, който му беше връчен от Урслула фон дер Лайен по време на визитата й в украинската столица и се смята за насочна точка за Украйна в нейния блян към участие в Европейски Съюз.

" Благодаря ви за смислената среща и солидарността с народа на Украйна ", написа още Зеленски.

Зеленски прикани Брюксел да надгради глобите, които към този момент е наложил на Русия, и прикани Европейски Съюз да одобри Украйна като пълновръстен член.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР