Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел предупреди, че войната между

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел предупреди, че войната между
Коментари Харесай

Войната между Израел и Хамас може да доведе до проблеми за Европа

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел предизвести, че войната сред Израел и палестинското ислямистко придвижване " Хамас " може да докара до внезапно увеличение на броя на бежанците, насочващи се към Европа, като по този метод се покачва рискът от усилване на антимигрантските сили, задълбочаване на разделянето и разпалване на напрежението сред поддръжниците на Израел и тези на палестинците, съобщи Асошиейтед прес.

" Вижте, в случай че има повече компликации на районно равнище, незабавно ще имаме големи компликации на европейска почва поради бежанците ", съобщи ръководителят на Европейския съвет.
" И знаем по какъв начин това може да бъде употребявано от някои политически сили в Европейски Съюз, с цел да бъдат подхранвани някои несъгласия и с цел да има повече разделения в Европейски Съюз ", сподели Мишел, като посочи, че това може да усили поляризацията по един от най-спорните въпроси в доста европейски страни.

" Знаем, че в нашите общества също има разнообразни усеща и страсти измежду нашите жители ", сподели още Шарл Мишел.

Най-скорошните данни на Европейски Съюз, които датират от предишния месец, демонстрират, че до момента през годината в Европейския съюз са пристигнали 194 269 противозаконни мигранти. В Европейски Съюз има съществено разделяне по въпроса по какъв начин да се постъпва с новопристигналите. Част от страните, членуващи в блока, поддържат самодейностите на Брюксел, ориентирани към разпределение на мигрантите сред страните членки. Други страни от Европейски Съюз, като да вземем за пример Унгария и Полша, са срещу споделената отговорност за мигрантите.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР