Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: ЕС е готов с още санкции срещу Русия, ако Путин не спре войната в Украйна



Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че Европейският съюз е подготвен с още наказания против Русия, в случай че президентът Владимир Путин не спре войната в Украйна.

Тя приказва паралелно до американския държавен секретар Антъни Блинкън, който от своя страна акцентира, че Вашингтон и Брюксел не би трябвало да позволен офанзивата против правилата, основани след двете международни войни, да бъдат унищожени:

" Ако допуснем тези правила да бъдат нарушени безнаказано, отваряме кутията на Пандора във всяко кътче на света и всичко това ще се случва още веднъж и още веднъж. Мирът и сигурността с всичките им недостиг, които познаваме през последните години, само че въпреки всичко открити, ще изчезнат. Залозите в тази ситуация са извънредно действителни и те засягат действителни човешки същества ", уточни Блинкън.

Междувременно външните министри на страните от Г-7 предизвестиха, че на Русия могат да бъдат наложени още санкции поради нашествието в Украйна и обявиха, че ще противодействат на съветската дезинформация.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР