Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще започне

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще започне
Коментари Харесай

Фон дер Лайен ще започне балканската си обиколка на 29 октомври в Скопие

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще стартира четиридневно посещаване в Западните Балкани, в това число Косово, на 29 октомври, заяви офисът на Европейския съюз в Косово.


По време на визитата в района, с изключение на Косово, Фон дер Лайен ще посети и Северна Македония, Черна гора, Сърбия и Босна и Херцеговина.

„ Това ще бъде мотив да обсъдим двустранното съдействие и най-много да представим по-подробно на районните водачи Плана за напредък на Европейски Съюз за Западните Балкани “.

В прессъобщението, оповестено от офиса на Европейски Съюз в Косово, фон дер Лайен ще се срещне с президента на Северна Македония Стево Пендаровски и с премиера Димитър Ковачевски.

По-късно денем тя ще отпътува за Прищина, където ще се срещне с президента и премиера на Косово Вьоса Османи и Албин Курти.

На 31 октомври, както се оповестява в официалното съобщение, фон дер Лайен ще бъде в Подгорица, Черна гора.

Тя ще се срещне с президента Яков Милатович, както и с настоящия министър-председател на Черна гора Дритан Абазович.

В същия ден следобяд фон дер Лайен ще пътува за Белград.

Там тя ще се срещне с президента на Сърбия Александър Вучич, както и с премиера Ана Бърнабич.

„ Накрая, на 1 ноември фон дер Лайен ще се срещне в Сараево с президентството на Босна и Херцеговина. Тя ще се срещне и с ръководителя на Съвета на министрите Боряна Кристо.

Председателят на Европейска комисия, както се оповестява в официалното съобщение, ще организира конференции във всяка страна, която ще посети по време на балканската обиколка.

Четиридневната обиколка на Западните Балкани идва след срещите на фон дер Лайен в Албания в границите на срещата на върха на Берлинския развой./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР