Председателят на Европейската комисия Урсула Фон Дер Лайен се подложи

...
Председателят на Европейската комисия Урсула Фон Дер Лайен се подложи
Коментари Харесай

Фон дер Лайен се подложи на карантина малко след разговор с Борисов. Човек от щаба й е с Ковид

Председателят на Европейската комисия Урсула Фон Дер Лайен се подложи на карантина, защото човек от нейния екип се оказа с позитивна проба за Ковид. Това стана малко след срещата й с премиера на България Бойко Борисов. Двамата разискаха зелената договорка.

Както е известно, водачите на страните от Европейски Съюз се събраха на среща на върха в Брюксел. Българският министър председател Бойко Борисов също е в белгийската столица. Преди срещата на върха той взе участие и в срещата на министър председателите от Европейската национална партия, на която беседва и Фон дер Лайен, оповестява Българска национална телевизия.

Бойко Борисов, министър-председател на България: Нашите планове бяха до 40% таван на въглеродните излъчвания. Това беше лимитът на нашите сили да се оправим сами. Моите политически съперници в България се надпреварват да приказват по какъв начин желаят да запазят миньорите, мините и ТЕЦ-овете, само че доколкото разбрах в Екологичен потенциал социалдемократите, десните отвън ГЕРБ, либералите от Движение за права и свободи, от Българска социалистическа партия са дали своят вот за 60% редуциране на излъчванията.

Относно другата съществена тематика от срещата - Брекзит, евролидерите се схванаха да продължат напъните за съглашение от 1 януари следващата година. Ако това обаче не стане, всички би трябвало да се готвят за сюжет без договорка.

Ангела Меркел, канцлер на Германия: Още един път ще обсъдим общата ни позиция за Брекзит. Ние желаеме съглашение с Англия, само че несъмнено, не непременно. Споразумението би трябвало да е заслужено. И двете страни би трябвало да печелят от него. Продължаваме да преговаряме и поддържаме напъните на основния договарящ Мишел Барние и на цялата Европейска комисия.

Еманюел Макрон, президент на Франция: Последиците от Брекзит не може да доведат до екологичен или обществен дъмпинг по нашите граници. По този въпрос също би трябвало да намерим единодушие.

Утре срещата на върха продължава с разискване на последствията от пандемията

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР