Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се обяви

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се обяви
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен с горещи думи за войната в Украйна

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се разгласи през днешния ден срещу апелите за прекъсване на огъня в Украйна, съобщи ДПА.

" Зная, че някои приканват за прекъсване на боевете, само че би трябвало да кажа, че действителността е следната: в случай че Русия спре да се бие - край с войната, в случай че Украйна спре да се бие - няма да има повече Украйна ", съобщи тя. Фон дер Лайен приказва в Принстънския университет в Съединени американски щати, откакто взе присъединяване в Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.
-->
" Залозите са огромни освен за Украйна, само че и за Европа, за интернационалната общественост и за международния ред ", продължи тя. Фон дер Лайен добави, че постигнатите напоследък триумфи от украинската войска да отвоюва територия от силите на Русия поражда оптимизъм, само че е нужна консолидация.

По думите ѝ глобите, наложени на Русия от Европейски Съюз и Съединени американски щати, дават резултат. " Искам да заявя ясно, че глобите ще продължат ", сподели тя.

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел даде обещание през вчерашния ден нови наказания против Русия, откакто президентът Владимир Путин подреди частична готовност на резервистите за подкрепяне на военната акция в Украйна.

Източник: novini.bg
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР