Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгневи Украйна

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгневи Украйна
Коментари Харесай

Фон дер Лайен обяви за 120 000 украински жертви, цензурираха видеото и изявлението ѝ

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгневи Украйна с изявлението си, че от началото на съветската експанзия страната е дала 120 000 жертви, съобщи БНР.
Наложи се видеото и писменото ѝ изказване да бъдат поправени и частта за украинските загуби във войната беше отстранена. Това докара до същинска бура от мнения в Туитър акаунта на Фон дер Лайън. > Думите ѝ за над 20 000 убити в Украйна цивилни и над 100 000 военни провокираха удивление.
На изявлението ѝ реагира Сергей Никифоров – представител на украинския президент Володимир Зеленски.
Той съобщи, че информацията за загубите на въоръжените сили на Киев е сензитивен въпрос и че тя може да бъде огласявана единствено от главнокомандващия, министъра на защитата или президента.
Става дума за жертви – и убити, и ранени, посочи в " Туитър " представителят на Комисията Дана Спинант.
На новината за цензурирането на изказването на фон дер Лайен реагира и Дмитрий Медведев, някогашен президент и министър председател на РФ, сега - заместник-председател на Съвета по сигурността на РФ.
" Очевидно е, че лелката (Урсула фон дер Лайен, бел. ред.) е била " посъветвана " от обкома във Вашингтон. Изглежда извънредно унизително. Няма никакъв Европейски Съюз, а 51-ви американски щат ", разяснява Дмитрий Меведев.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР