Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, пристигна в

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, пристигна в
Коментари Харесай

Президентът на Северна Македония се срещна с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, дойде в Северна Македония, от където стартира четиридневната й обиколка в страните от Западните Балкани. 

Първата й среща в Скопие  беше с президента на Страната Стево Пендаровски, а тематики на диалога им са били „ процесът на договарянията за присъединение на страната за участие в Европейския съюз, настоящите политически събития в Северна Македония и настоящата обстановка в района ”, оповестяват от кабинета на Пендаровски.

На срещата си двамата са разискали идния отчет на Европейската комисия за напредъка на Северна Македония, като страна кандидат-член  на Европейски Съюз, както и Плана за напредък на Западните Балкани, обменени са били  мнения “относно стратегическото значение на реализирането на измененията в Конституцията и за европейската вероятност на страната ”, написа в известието.

За на следващия ден, програмата на Урсула фон дер Лайен планува среща с премиера на страната Димитър Ковачевски, след което двамата ще посетят фабрика, покрай Скопие, за преправка на плодове и зеленчуци, която е получила финансиране по стратегиите на Европейски Съюз за възстановяване на  производствения си потенциал.

От Скопие Урсула фон дер Лайен ще отпътува за Прищина, а в балканската й обиколка са включени и визити в Подгорица, Белград и Сараево. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР