Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристига в

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристига в
Коментари Харесай

Депутатите в Северна Македония разглеждат френското предложение

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен идва в Скопие. Тя ще приказва пред Народното събрание на Република Северна Македония преди началото на съвещанието, на което депутатите ще преглеждат предлагането на Европейски Съюз за преговорна рамка за Република Северна Македония.

Преди това на ръководителя на Европейската комисия престоят срещи с премиера Димитър Ковачевски и с президента на страната Стево Пендаровски.

Фон дер Лайен е следващият от редица европейски водачи и държавни представители, които посетиха Скопие през последните дни, давайки тласък на управляващите в Република Северна Македония да одобряват предлагането, което ще отвори опция за договаряния на страната за участие в Европейски Съюз.

На приемането на предлагането се опълчва опозицията от ВМРО-ДПМНЕ и „ Левица “, които провеждат митинги под надпис „ Ултиматум - не, благодаря “ всяка вечер в продължение на повече от седмица, като в две от протестните вечерите се стигна до произшествия с полицията и жители от албански генезис.

Протестите през днешния ден бяха оповестени за обедните часове, когато Народното събрание ще разисква документите, импортирани от държавното управление.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР