Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви, че

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви, че
Коментари Харесай

Под карантина: Урсула фон дер Лайен е контактувала със заразен от К-19, а после се срещнала с Борисов

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи, че влиза в самоизолация след контакт с човек, инфектиран с ковид. Тя заяви това в понеделник на страницата си в Twitter.

„ Получих информация, че човек, с който срещнах предишния вторник, е притежател на коронавирусна зараза. В сходство с настоящите разпореждания ще се самоизолирам до сутринта на 6 октомври “, написа тя и означи, че чака резултатите от теста си.

Според настоящите белгийски разпореждания самоизолирането след контакт с лице, за което е доказано, че е инфектирано с ковид, би трябвало да продължи седем дни, през които би трябвало да се получат два негативни теста.
I’ve been informed that I participated in a meeting last Tuesday attended by a person who yesterday tested positive for COVID-19. In accordance with regulations in force, I’m therefore self-isolating until tomorrow morning. I’ve tested negative on Thursday & am tested again today
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen)

Припомняме, че предходната седмица българският министър председател Бойко Борисов бе в Брюксел, където взе участие в изключителното съвещание на Европейския съвет. Заедно с редица европейски водачи там той контактува с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР