Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и на

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и на
Коментари Харесай

Фон дер Лайен и Шарл Мишел са провели видеоконферентен разговор с Реджеп Ердоган

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и на Европейския съвет Шарл Мишел са разискали по време на видеоконференция с президента на Турция Реджеп Ердоган ситуацията със сирийските бежанци на турска територия, а също и обстановката в района, в това число в Сирия и в Либия, оповестяват в взаимна декларация фон дер Лайен и Мишел.

Сред другите обсъждани тематики са били обстановката в Източното Средиземноморие, в това число и идните договаряния за споразумяване на кипърския въпрос и положението на връзките Европейски Съюз - Турция.

Представителите от Общността са наблегнали върху нуждата от трайна деескалация и по-нататъшно подсилване на доверието, които да допринесат за по-положителен дневен ред сред двете страни.

Обсъдена е била и възможна аудиенция в Турция след Европейския съвет другата седмица. 

 Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел и ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен организират видео диалог с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган в Брюксел, Белгия. Европейски Съюз и Турция се стремят да подобрят връзките си, откакто напрежението доближи връх през 2020 година поради морските искания в Източното Средиземноморие, 19 март 2021 година  Турският президент Реджеп Ердоган поздравява Фон дер Лайен и Мишел на видеоконферентната среща.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР