Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер Жан-Клод Юнкер е люксембургски

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер Жан-Клод Юнкер е люксембургски
Коментари Харесай

Жан-Клод Юнкер поиска по-голям бюджет на ЕС след Брекзит

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер Жан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9... към профила прикани в понеделник, нациите да отделят повече финансови средства за европейския бюджет след 2020 година, с цел да запълнят празнината, оставена от Англия, както и с цел да посрещнат увеличаващите се разноски за защита, миграция и климатичните промени, предава "Фокус ", базирайки се на AFP.

Брюксел предложи увеличение на вноската, от 1 % от Брутния вътрешен продукт(БВП), както е за интервала 2014-2020 година, до 1,1% от Брутният вътрешен продукт в идващия дълголетен бюджет, който ще бъде формиран след излизането на Англия.

В момента, бюджетът възлиза на към 963 милиона евро, или към 1,1 трилиона $.

„ Нуждаем се от повече от един % от европейския Брутният вътрешен продукт. Очевидно е, че в случай че желаеме да водим европейска политика, би трябвало да я финансираме съответно “, съобщи Юнкер по време на конференция в Брюксел.

„ Това ще коства на данъкоплатците, колкото по една чаша кафе дневно. Европа е по-важна от това “, изясни ръководителят на Европейска комисия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР