Председателят на Делян Добрев от групата на ГЕРБ-СДС заяви на

...
Председателят на Делян Добрев от групата на ГЕРБ-СДС заяви на
Коментари Харесай

Скандал в енергийната комисия. Председателя ѝ Д. Добрев и В. Събрутев се скараха

Председателят на Делян Добрев от групата на ГЕРБ-СДС съобщи на съвещание на енергийната комисия, че има заплаха цената на газа фрапантно да скочи, в случай че скъпите количества нагнетено синьо гориво в Чирен, които са закупени през лятото от медиаторите на Продължаваме Промяната над 250 лева за мегават, бъдат препоръчани на пазара при недостиг.

 

Добрев уточни, че правилото за закупуване на евтини ресурси през лятото и нагнетяването им в хранилището, с цел да не се постанова да взима безценен газ през зимата, е нарушен от предходните ръководещи. Той напомни, че количествата в Чирен са с близо 30% по-скъпи от сегашните цени.

 

Венко Събрутев от Продължаваме Промяната не се съгласи. Събрутев съобщи, че в случай че страната в лицето на служебния кабинет си прави добре работата и обезпечава доставки на на ниска цена газ, не се постанова да се черпи от " Чирен " и тогава скъпият там газ няма да усили цената на микса на синьото гориво.

 

Според Събрутев Министерството на енергетиката не се оправя със задачата да обезпечава доставки на допустими цени и това демонстрира поисканата с 40% по-скъпа цена от " Булгаргаз " за м. януари, в случай, че се следи доста по-ниско нарастване на борсовите пазари.

 

Рамадан Аталай съобщи, че страната е нямала избор. Страната ни е била длъжна да нагнети количества в празното вместилище Чирен на висока цена, само че това сега се отразява на цената на микса, по който топлофикациите купуват синьо гориво.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР