Председателят на Държавния съвет на КНДР Ким Чен - ун

...
Председателят на Държавния съвет на КНДР Ким Чен - ун
Коментари Харесай

Ким Чен - ун без послание за Нова година

Председателят на Държавния съвет на КНДР Ким Чен - ун за първи път от 2013 година не произнесе новогодишна тирада пред хората. Това заяви в сряда южнокорейската организация " Йонха ".

В предходни години водачът на КНДР годишно на първия ден на януари чете зов, в който обрисува главните политически цели на страната за идната година. Речта му се излъчва от централната телевизия на Пхенян.
 Ким Чен-ун: КНДР създава ново стратегическо оръжие
Ким Чен-ун: КНДР създава ново стратегическо оръжие

Съединени американски щати пропуснаха крайния период за рестартиране на договарянията

Тази година обаче в държавната телевизия на КНДР не беше упоменато за послание на ръководителя на Държавния съвет, а обява не се появи нито в централния вестник на националната република " Нодон Синмун ", нито на страниците на други медии. Вместо това, отбелязва организацията, севернокорейските медии отразяват в детайли речта на Ким Чен - ун на пленума на Централния комитет на Корейската партия на труда.

По време на това изявление ръководителят на Държавния съвет на КНДР направи редица откровени изказвания. Така Ким Чен - ун разгласи, че скоро страната му ще вкара нови стратегически оръжия. Според него КНДР ще продължи да създава стратегически оръжия, в случай че Вашингтон не спре враждебната си политика по отношение на Пхенян.
 Ким Чен-ун свика среща за значими въпроси за националната защита
Ким Чен-ун свика среща за значими въпроси за националната защита

Това се случва преди да изтече крайният период подложен на Съединени американски щати за нова стратегия за нуклеарни оръжия

Освен това севернокорейският водач означи, че КНДР към този момент не е длъжна да ползва мораториум върху нуклеарни проби по отношение на продължаването на американските военни учения на Корейския полуостров. В речта си на пленарната сесия на Централния комитет на ТПК Ким Чен - ун прикани за създаване на силата на въоръжените сили на КНДР , " тъй че враждебните сили да не могат да се осмелят да посегнат " на суверенитета и сигурността на републиката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР