Председателят на държавна агенция за закрила на детето се срещна

...
Председателят на държавна агенция за закрила на детето се срещна
Коментари Харесай

ДАЗД и молдовските структури ще си сътрудничат в политиките за децата

Председателят на държавна организация за протекция на детето се срещна с министъра на опазването на здравето, детския омбудсман и основния държавен консултант на министър-председателят по публични политики на Молдова.

В рамките на визитата си в Молдова във връзка тринадесетата международна среща на българските медии,която се организира в Кишинев от 4-ти до 8-ми октомври, Председателят на държавна организация за протекция на детето Офелия Кънева организира няколко основни срещи. Тя бе съпроводена от Ива Иванова, представител на Съвета на децата към Държавната организация.

Виорелия Молдован-Бътранак,съветник на министъра по публични политики, остана впечатлена от активността на Съвета на децата, акциите, които децата предизвикват, както и структурата на избор на членове, с които я срещна Ива Иванова.

Срещата предизвика извънреден интерес към детския модел като съвещателен орган участващ в процесите на разработване на политики за децата и взимане на решения.

Г-жа Бътранк, изяви желанието си за дейна взаимна активност с Държавна организация за протекция на детето, като продан на разбори касаещи положителни практики.
Един от общо засягащите проблеми, застъпени в диалогът бе децата на родители живеещи в чужбина.
Председателят на Държавна организация за протекция на детето и съветникът на министъра разискаха и въвличането на Тараклийския университет в интензивно взаимоотношение с администрациите, посредством подкрепяне от страна на студентите в превода и включване в подготовката им по напредъка на България в областта на правата на децата, а преподавателите да вземат участие интензивно в сравнителния разбор и разбора за прогрес.

Прие се концепцията за поощряване на взаимоотношението сред молдовския юношески съвет и българския Съвет на децата посредством разменни съвещания, визити и взаимни практики.

Офелия Кънева приветства концепцията за практическо образование на молдовски деца и младежи в България, в което те да се срещнат с българския опит, практики и технологии за приемане на розово масло и други етерични масла.

Бътранк бе поканата от ръководителя на Държавна организация за протекция на детето да се включи в научна конференция на тематика „ Насилието и детето на XXI-ви век ", която ще се организира на 23 и 24 ноември в Пловдив

Детският Омбудсман Майа Бънъреску прояви интерес към активността на Държавна организация на протекция на детето, както и към детското присъединяване в Съвета на децата като съвещателен орган участващ в процесите на разработване на политики за децата и взимане на решения.
Тя пожела да спомага за взаимна активност сред българският Съвет на децата и разнообразни детски организации от Молдова.

Министърът на опазването на здравето, труда и обществената протекция на Молдова Стела Григораш в срещата си с Кънева акцентира желанието си за двустранно съдействие сред Молдова и България в региона на здравните и обществените политики.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР