Председателят на БСП Корнелия Нинова разкри, че партията й е

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова разкри, че партията й е
Коментари Харесай

Нинова: Утре няма да влезем в парламента. Не искаме да сме златния пръст на Борисов

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разкри, че партията й е решила да не участва на утрешното изключително съвещание на Народното събрание. То е по тематики, свързани с енергетиката.

" Парламентарната група и изпълнителното бюро взеха решение да не участваме. Нашето наличие би осигурило кворум, с цел да стартира съвещанието, а по-късно решенията са отвън нашия надзор - ГЕРБ и Движение за права и свободи ще си ги вземат. Ние не желаеме да сме този златен пръст на Борисов, който ще разреши да вземат доста неприятно нездравословни решения. И по тази причина няма да влезем, няма да вършим кворум, няма да им дадем тази опция. Но не тъй като сме в акция и не тъй като сме във почивка, която те сами си избраха, а по съществото на въпросите, които те желаят да разгледаме. Първият въпрос е изпращането на битовите консуматори на свободния пазар от 2026 година Ние сме срещу, тъй като това ще докара до оскъпяване доста на живота на хората. Хиляди хора няма да могат да си платят сметките. Преди 2-3 седмици ви споделих, какво нарастване на цената ни чака на газ и горива. Днес КЕВР разгласи, че " Булгаргаз " е изискал 20 % нарастване на газта. Същото ще стане в случай че вземат тези решения за Лукойл и рафинерията. По същия метод ще се отразят на цената на горивата ", сподели тя в предаването  " Лице в лице " по БТВ.

" Това нездравословно държавно управление взима от първия до последния ден нездравословни за народа решения. Те между тях се сбиха на терена на енергетиката само за преразпределение на лобита, на потоци, на пари и на въздействие. Като се съберат след ваканцията да си носят отговорността. Утре ние от Българска социалистическа партия няма да бъде повода да се вземат нездравословни решения ", добави Нинова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР