Председателят на БСП Корнелия Нинова е категорична - социалистите няма

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова е категорична - социалистите няма
Коментари Харесай

Нинова не изключи подкрепа за третия мандат заедно с ГЕРБ

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е безапелационна - социалистите няма да поддържат първият мандат на ГЕРБ за сформиране на постоянен кабинет.

Що се касае обаче до хипотезата да бъде подсилен експертен кабинет при възможен трети мандат, който вероятно би могъл да получи " да " включая и от ГЕРБ - това било в прерогативите на Националния съвет на Българска социалистическа партия , който следва да реши по какъв начин да действа. Процедура, която няма да бъде провеждана обаче в този момент, когато партията на Борисов ще направи опит за съставяне на държавно управление.

" Решение на Националния съвет на Българска социалистическа партия гласи - не поддържаме мандат за сформиране на държавно управление с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ". Всичко останало, когато бъде връчен третият мандат, събира се Националният съвет и взема решение какво да прави ", отговори тя на въпрос на News.bg в коридорите на Народното събрание, не бидейки обаче безапелационна, че за партията й би било алена линия възможният трети мандат да получи и поддръжка от ГЕРБ.
 Задачата на Габровски: Да измъкне политическата класа от тресавището
Задачата на Габровски: Да измъкне политическата класа от тресавището

Бойко Борисов разчита на поддръжката на систематичните партии

Вече има и покана от страна на проф. Никола Габровски ,, за среща с Българска социалистическа партия, удостовери Нинова. Въпросният диалог ще се организира на следващия ден " към 11-11 и половина ". Но, става известно, ще бъде къс.

" От почитание към него ще отидем, с цел да му кажем 3 фрази: Няма да подкрепим първи мандат на ГЕРБ. Благодарим. Довиждане " , възпроизведе авансово утрешния си разговор с Габровски соцводачката.

Мисия невъзможна е от " Позитано " да погледнат благосклонно към кабинет " Габровски ", бил той и експертен и надпартиен, повтори Нинова.

" Въпреки всички спекулации в медиите, че Българска социалистическа партия и ГЕРБ са се разбрали, ще отидем на следващия ден, с цел да му кажем - почитаме Ви като професор и доктор, не Ви поддържаме нито Вас, нито държавно управление, препоръчано от Вас, тъй като зад него стои ГЕРБ и Бойко Борисов. Ние с този модел 6 години се борим ", спести работа на парламентарните кореспонденти, които ще отразяват идната в четвъртък среща тя.
 Българска социалистическа партия няма да поддържа кабинет на Габровски
Българска социалистическа партия няма да поддържа кабинет на Габровски

Както и ще разяснява единствено към този момент раздадени мандати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР