Председателят на българското дружество в Струга – Бекир Кадриески, днес

...
Председателят на българското дружество в Струга – Бекир Кадриески, днес
Коментари Харесай

Отново жесток побой над наш в РСМ. Нарекли го „мръсен българин“

Председателят на българското сдружение в Струга – Бекир Кадриески, през днешния ден е станал обект на следващия незаконен акт на ненавист. Нападнат е от 3-4 локални лица в заведение, обиждан неведнъж за това че е българин и пребит. В момента е в болничното заведение в Струга, оставен самичък в стая без лекарски контрол, има усложнения с дишането и болки по тялото. Това заяви във фейсбук неговият другар Боян Донев.

„ В момента в Република Северна Македония (РСМ) най-уязвими са българите БЕЗ българско поданство. Затова са нужни незабавни ограничения колкото е допустимо по-бързо да се ускорят процедурите и да се отстраняват корупционните практики с българските паспорти “, написа той.

По думите му проблемите за българите в Северна Македония не произлизат от провокативни имена на сдружения, а от това, че са подложени на етническо гонение поради българския си генезис.

„ Познавам Бекир персонално и е мирен и добър човек и никому не мисли зло, стореното през днешния ден е непоносим акт на ненавист, който би трябвало да бъде ОСТРО наказан и жигосан от България и да използваме всички механизми и посредством Европа да окажем влияние това да не се случва още веднъж “, показва Донев. Според него службите вече са набелязали идната си жертва.

„ Това се трансформира в систематичен тормоз и оскърбление над българите. Ако не реагираме през днешния ден, на следващия ден ще е късно “, написа той в мрежата.

От ГЕРБ реагираха остро на следващия случай на ненавист в РСМ по отношение на хора с българско съзнание.

„ Свидетели сме на следващ жесток акт на принуждение против жител на Република Северна Македония с българско съзнание.  Остро изричаме своето отвращение и осъждаме този следващ акт на непровокирано принуждение против наш съотечественик. Ако информацията, че побоят над Кадриески е бил съпроводен от думите „ замърсен българин ”, се удостовери, то случилото се ще съставлява рисков рецидив и ще настояваме по всички вероятни интернационалните канали закононарушението да бъде подробно разследвано, а виновниците – осъдени с цялата суровост на закона “, се споделя в позиция на ГЕРБ.

Припомняме, че през януари т.г. 23-годишният Християн Пендиков, секретар на културния клуб „ Цар Борис III “ в Охрид бе пребит грубо поради българското му съзнание.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР