Председателят на Българския стрелкови съюз и член на Комисията по

...
Председателят на Българския стрелкови съюз и член на Комисията по
Коментари Харесай

Весела Лечева награди успешните млади спортисти на Троян и се запозна с планинските водачи в Черни Осъм

Председателят на Българския стрелкови съюз и член на Комисията по „ Обществени въпроси и корпоративни връзки “ в МОК Весела Лечева взе участие в церемонията по награждаването на деца с изявени способности в региона на науката, изкуствата, технологиите и спорта в Троян. Церемонията бе проведена от кмета Донка Михайлова и общинската администрация, като бяха отличени 85 деца, които получиха еднократна финансова помощ и грамота за достиженията си.

„ Поздравявам общината за тази самодейност, тъй като за децата този ден е доста специфичен. Всеки триумф би трябвало да се прави оценка и насърчава. Днес в залата в Троян видях доста щастливи младежи “, показа Весела Лечева.

Преди това Лечева посети Националното учебно заведение за планински водачи – СУ „ Васил Левски “ в Черни Осъм. Срещата с младите планинари е част от обиколката на Весела Лечева, която като член на Комисията по „ Обществени въпроси и корпоративни връзки “ възнамерява да направи серия от срещи с млади спортисти. Училището в Черни Осъм е единственото в България, което образова планински водачи и спасители.



„ Спортът дава доста благоприятни условия, само че най-много учи даже когато губиш, да можеш да продължиш напред. В живота има и победи, само че и доста провокации и проблеми. Преследвайте фантазиите си, гледайте напред и не се опасявайте от трудностите по пътя си “, сподели Лечева в полемиката, която продължи близо два часа.

Учениците зададоха доста въпроси – за спортната й кариера, най-трудните победи и най-големите разочарования, пътя в политиката, заниманията отвън спорта.

„ Запознах се с невероятни младежи в толкоз красиво място в България като Черни Осъм. Обнадеждена съм след срещата ми с тези будни деца, които виждат своята бъдеща реализация посредством спорта “, сподели още Лечева.

Весела Лечева подари на учебното заведение книгите на Силвия Аздреева „ Да покориш себе си “ с персоналното посвещение на алпинистката, която е първата българка изкачила поредно осемхилядниците Еверест и Лхотце, както и К2.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР