Председателят на 48 Народно събрание Вежди Рашидов замина на тридневно

...
Председателят на 48 Народно събрание Вежди Рашидов замина на тридневно
Коментари Харесай

Вежди Рашидов води делегация от депутати в Турция

Председателят на 48 Народно заседание Вежди Рашидов отпътува на тридневно посещаване в Турция, в което вземат участие представители на парламентарните сили.

В състава на делегацията са ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, ръководителят на ПГ „ Български напредък “ Стефан Янев, заместник-председателят на ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски и народните представители Даниел Лорер (ПГ „ Продължаваме промяната “), Сезгин Мехмед (ПГ на ДПС) и Николай Дренчев (ПГ „ Възраждане “).
Това е второто посещаване на високо равнище в Турция за последните седмици, откакто президентът Румен Радев се срещна с Реджеп Тайип Ердоган на 9 декември.
Рашидов ще ще има среща на „ четири очи “ с ръководителя на Великото национално заседание на Турция Мустафа Шентоп, след която ще стартират диалози сред народните представители от двете страни.

Предвижда се още да бъдат поднесени цветя пред Паметника на жертвите на опита за прелом на 15 юли 2016 година в обособената за това зона в постройката на Великото национално заседание.

Във вторник Рашидов и депутатите ще посетят Истанбул, където е планувана среща с членове на Църковното настоятелство към Фондацията на Православната черква към Българската Екзархия и молебен в църквата " Свети Стефан ".

Вежди Рашидов ще се срещне и с Негово Всесветейшество Вселенския патриарх Вартоломей.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР